0
Answered

inventory prefab disappears when entering playmode

DER FISCH 2 months ago in Inventory updated by Marti (Lead Developer) 2 months ago 6

See the video: New scene. Create a canvas. Drag the prefab into the scene (every prefab has this problem). Make the prefab a child of the canvas, or let it. Press play. menu disappears after a second. Tested in Unity 2019.4.0f1 and 5f1. Thanks for help! :-)

Unity version:
2019.4x
Game Creator version:
1.1.9

Answer

Answer

Thanks a lot. I got the solution at the gc-discord a few minutes ago. The whole problem was to put the prefab into the scene. There is an action "open inventory UI" to do the job. A trigger "on key down" and this action opens the inventory correct. I think we can close this question. I will delete the video. Good night :-)

GOOD, I'M SATISFIED
Satisfaction mark by DER FISCH 2 months ago

because you need to activate with a trigger for example a starter trigger or a key down or something like thatRESPONDER

Thanx for the answer :-) A trigger has the same effect. After pressing the button to activate the menu, you see it short and after a second it disappeared. The problem has every Inventory prefab (RPG, Adventure and so on) I think it's a layering or camera problem.

add me on discord i will try to fix your problem Gado#5486

Answer

Thanks a lot. I got the solution at the gc-discord a few minutes ago. The whole problem was to put the prefab into the scene. There is an action "open inventory UI" to do the job. A trigger "on key down" and this action opens the inventory correct. I think we can close this question. I will delete the video. Good night :-)